ENOVIA-SMARTEAM

Usergroup

12 mei 2017

Op 12 mei vindt de ENOVIA/Smarteam Usergroup meeting plaats bij AWL Techniek in Harderwijk. Op de agenda de onderwerpen Workflows in ENOVIA en design anywhere - produce anywhere en de gevolgen voor ENOVIA/Smarteam, zoals veiligheid, engineering deliverables, tekening- en materiaalstandaarden.

Deelname en inschrijving

Deelname voor leden en genodigden. Deadline inschrijving: 8 mei 2017. SVP altijd de namen van de deelnemers vermelden. Een bevestiging wordt 8 mei toegezonden.

Agenda

09.00 uur Ontvangst

09.30 uur    Welkom en introductie

ENOVIA/Smarteam Usergroup

09.40 uur    Workflows in ENOVIA

René Willems, Dassault Systèmes

In vervolg op de vorige meeting laat René Willems zien hoe workflows in ENOVIA werken, wat er mogelijk is met workflows, welke er standaard beschikbaar zijn en hoe workflows zelf opgezet kunnen worden.

10.30 uur    Wereldwijd produceren en leveren - probleemschets

Joost Vlijm, AWL Techniek

AWL gaat steeds meer wereldwijd (China, USA, EU, Afrika) machines produceren en leveren van. Dat werpt vragen op: welke consequenties heeft dit qua veiligheid, engineering deliverables, tekening- en materiaal standaarden e.d. Hoe moeten de systemen hier op ingericht zijn. Joost Vlijm geeft een korte probleemschets en de denkrichting aan.

10.50 uur Wereldwijd produceren en leveren – Fokker Elmo

Jan van de Erve, Fokker Elmo

Fokker Elmo ontwikkelt en produceert kabelbomen voor allerlei typen vliegtuigen. Van de grootste passagiersvliegtuigen tot de modernste straaljagers. Er bestaat langjarige ervaring met het produceren en leveren op verschillende plaatsen op de wereld waarbij in verschillende programma’s voldaan moet worden aan strenge militaire beveiligingseisen.

11.30 uur Pauze

11.45uur Wereldwijd produceren en leveren – Inalfa Roof Systems

René Cox/Michel van Abel, Inalfa Roof Systems

Inalfa Roof Systems beschikt over ontwikkel  en productielocaties in Noord  en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Om de data goed te managen wordt in Smarteam gebruik gemaakt van project/ itemstructuren voor verschillende regio’s en plant ID’s. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de <Used in Program> functionaliteit, die is ‘ge embed’ in de wijzigingen flow (ECR & ECO workflow). D.m.v. deze functionaliteit kan op voorhand worden onderzocht wat de impact van wijzigingen is op carry-over componenten (gebruikt in verschillende projecten, regio’s en plants).

12.15 uur    Wereldwijd produceren en leveren – discussie

12.25 uur    Verenigingszaken

  • Financieel verslag 2016
  • Leveranciersnieuws
  • Overige zaken

12.30 uur Afsluiting meeting

 

Locatie

AWL Techniek BV
Nobelstraat 37
3846 CE Harderwijk

 

Nieuws

De volgende ENOVIA/Smarteam Usergroup meeting is op 12 mei 2017 bij AWL Techniek.